Poul Cadovius

Poul Cadovius

Poul Cadovius blev født i København i 1911 og blev oprindeligt uddannet som sadelmager og møbelpolstrer . Han var en farverig og vellykket designer med en markant indflydelse på den danske møbelindustri og møbeldesign - både i sin egen tid og senere. I 1948 designede Poul Cadovius reolsystemet ROYAL SYSTEM® , der gennem 50'erne, 60'erne og 70'erne måske var den største møbel succes, den danske møbelindustri nogensinde har haft.

Poul Cadovius er en af ​​de mest farverige og succesrige personligheder i dansk møbelindustris historie. "Arkitekt, designer, selvlært opfinder, fabrikant, innovator, møbelindustriens 'enfant terrible' - titlerne er mange", som forfatter Henriette Houth skriver i sin bog "Kassebogen". Poul Cadovius var en ambitiøs og konstant søgende person. Når han ikke designede eller producerede møbler, kørte han racerbiler eller byggede luksusyachter i sit eget Saghitta værft i Svendborg.

Poul Cadovius formåede at tage over 400 patenter - og de sidste som 90-årig. Både hans liv og designs vidner om en stor personlighed, der gik sin egen vej, til glæde for os alle.

9 varer

Faldende orden
pr. side