Jørgen Kastholm

Jørgen Kastholm

Arkitekt og professor Jørgen Kastholm (1931-2007) er ophavsmand til en række klassiske og moderne møbler, tidstypiske for 1960'erne. Det gælder eksempelvis FK 87 Grasshopper Chair og FK 82 X-Chair, som han designede i samarbejde med Preben Juhl Fabricius med hvem, han etablerede en tegnestue.

Efter endt uddannelse studerede Jørgen Kastholm videre på Den Grafiske Højskole (i dag Danmarks Medie- og Journalisthøjskole), samtidig med at han arbejdede for Arne Jacobsen, som skulle blive en stor inspirationskilde for Jørgen Kastholm i sit senere virke som møbeldesigner

Jørgen Kastholm arbejde ud fra en minimalistisk designidé og havde altid perfektionen for øje i sit arbejde. 

Jørgen Kastholms design spænder blandt andet over møbler, vaser og lamper til gardinstænger, vægfliser og bilsæder. I eget navn og sammen med kollegaen Preben Fabricius opnåede Jørgen Kastholm flere internationale priser, blandt andet den første tyske Gute Form pris i 1969, samme år Illum Prisen og Red Dot Award i 1995. Preben Fabricius og Jørgen Kastholms design er i dag udstillet på museer og designcentre verden over blandt andet MoMa i New York og Louvre i Paris.

11 varer

Faldende orden
pr. side