Jacques Adnet

Jacques Adnet

“Adnet is among the first to expect metal and glass to incorporate with the structure and decoration of furniture, where they will complement the ample space and bare surfaces created by the reinforced concrete and by their sparkle — the effects of electricity” — Louis Cherronnet

Jacques Adnet (1900-1984) var en fransk arkitekt og Art Deco Modernist-designer og et ikon inden for luksuriøs fransk modernisme.

Efter at have afsluttet sine studier på Municipal School of Design i Auxerre og Ecole des Arts Decoratifs etablerede Adnet firmaet JJ Adnet sammen med sin tvillingebror, Jean Adnet. I 1925 blev Jacques Adnet anerkendt som en af de mest lovende unge designere både på Salon d'Automne og Les Expositions des Arts Decoratifs. Udover at designe møbler og spejle designede Adnet lejligheder og kontorer for talrige klienter, herunder den franske præsident Vincent Auriol og Unesco.

I løbet af sin karriere var Adnet altid blandt de første kunstnere til at udtrykke nye tendenser. Som en ægte avantgarde i sin tid var han en innovativ tænker og original i sit valg af form og materialer. Han var blandt de første til at integrere metal og glas i strukturen og dekorationen af møbler, og i efterkrigsperioden begyndte Adnet at beklæde sine møbler med læder.

5 varer

Faldende orden
pr. side