Hans J. Wegner

Hans J. Wegner

"Mange fra udlandet har spurgt mig, hvordan vi skabte den danske stil. Mit svar er, at det snarere var en kontinuerlig forædlingsproces og for mig også en forenklingsproces, da jeg ville reducere stolen til den mest enkle konstruktion med fire ben, et sæde og et kombineret ryg- og armlæn."

Hans J. Wegner (1914-2007) anses som en af de mest kreative, innovative og produktive danske møbeldesignere. Han kaldes også 'Stolens Mester', da han tegnede op mod 500 stole i løbet af sin karriere, hvoraf mange er blevet betegnet som mesterværker. Hans ikoniske Y-stol er sandsynligvis hans mest kendte design og har kontinuerlig været i produktion siden 1950.

Hans J. Wegner var en del af en utrolig generation, der skabte det, der i dag betegnes som moderne dansk designs guldalder.

Hans arv er baseret på evnen til at skildre møblernes essens gennem en enkel og funktionel udformning. Hans baggrund som snedker gav ham en dyb forståelse for, hvordan man kunne kombinere krævende snedkerteknikker med et sofistikeret formsprog. Wegners æstetik var også baseret på en grundlæggende respekt for træ og dets egenskaber samt en stor interesse for andre naturlige materialer, hvilket gav hans minimalistiske stil en organisk og blød karakter.

Næsten alle store designmuseer i verden, fra The Museum of Modern Art i New York og Designmuseum Danmark i København til Die Neue Sammlung i München, udstiller hans møbler.

Varer 1-24 af 92

Faldende orden
Side
pr. side