Børge Mogensen

Børge Mogensen

“Mit mål er at frembringe ting, der vil tjene mennesket, placere mennesket i hovedrollen. I stedet for med djævlens vold og magt at forsøge at tilpasse mennesket til tingene.”

Børge Mogensen (1914-1972) var en arkitekt, der havde stor indflydelse på arkitekturen efter Anden Verdenskrig og var også den første husdesigner hos Fredericia. Han søgte inspiration i hele verden for at skabe brugervenlige genstande, der kunne overleve generationer. Mogensens mest berømte møbler blev skabt i samarbejde med Fredericias direktør, Andreas Graversen.

Mogensen var en pioner inden for "Danish Design", som er med til at definere en særlig dansk retning inden for møbeldesign. Hans livslange mål var at skabe enkle og funktionelle træmøbler, der kunne berige både hverdagen i hjemmet og det offentlige rum.

Børge Mogensens hus står som et af hans mest ikoniske og helstøbte værker. Et af Mogensens mest kendte møbler er tilpasset stedet til perfektion; stuens absolutte omdrejningspunkt var den hædrede 2213 sofa, designet i 1962. Sammen med et par Spanske stole, fra 1959, danner den en samlende helhed i rummet.

 

 

Varer 1-24 af 50

Faldende orden
Side
pr. side